Onder de Luifel, boven verwachting! Wij zijn een full service conceptcateraar en maken van elk moment een event, of dit nu privé of zakelijk is. Wij deinzen niet terug voor een bedrijfsfeest met 2000 gasten. Maar ook een intiem thuisdiner zien wij als een culinaire uitdaging!

info@onderdeluifel.nl 058 - 212 9013

Duurzaamheid

Duurzaamheid

Duurzaam genieten bij Onder de Luifel
Bij Catering & Partyservice Onder de Luifel draait alles om smaak, kwaliteit en verantwoordelijkheid. Een geslaagd feest voelt niet alleen goed, maar is ook goed voor de planeet.
Daarom zetten we in op duurzaamheid, van keuken tot tafel.
  1. Lokale ingrediënten, minimale CO₂ 🌱:
    We werken met streekproducten en lokale boeren om versheid te garanderen en transportuitstoot te beperken. Elk product heeft een verhaal – en dat proef je.
  2. Groene energie & minder verspilling ⚡:
    Onze keuken draait op zonne-energie van 125 panelen. Voedselverspilling? No-go. We stemmen ons aanbod precies af op de vraag en restjes worden omgezet in biobrandstof.
  3. Duurzame materialen 🍽️ :
    Bij evenementen kiezen we voor biologisch afbreekbare disposables van bamboe, suikerriet en palmblad. Na gebruik worden ze omgezet tot compost.
  4. Maatschappelijke impact 🤝 :
    Duurzaamheid is meer dan milieu. We bieden kansen aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en investeren in onze medewerkers met trainingen en ontwikkeling.
  5. Veilig & hygiënisch ✅ :
    Met het keurmerk Veiligvoedsel en strikte controles waarborgen we kwaliteit, zodat onze gasten zorgeloos kunnen genieten.

Bij Onder de Luifel vieren we feest met aandacht voor mens en planeet.

🌍 Duurzaam, verantwoord en vol smaak 🌍

Onderstaand een greep uit onze vaste leveranciers en de mooie producten waar we graag mee werken:

De herkomst van vlees doet er zeker toe. Daarom werken wij met varkens van boeren uit de streek van de Achterhoek. Porc Locale varkensvlees is malser, sappiger en intenser van smaak. Doordat het vlees doordragen is met intramusculair vet, heeft het vlees een zeer fijne malsheid en dat proef je direct.

Kijk "Porc Locale"

“Onze liefde voor de geit, passie voor smaak en streek zijn iedere dag de drijfveer om de beste, ambachtelijke Friese geitenkaas te maken en steeds meer mensen te interesseren voor specialiteiten gemaakt van geitenmelk.”

Aan de rand ons Cultureel erfgoed de Waddenzee grazen deze geiten en produceren ze de melk die gebruikt wordt om er  geitenkaasspecialiteiten van te maken.

Kijk “de Molkerei"

Vanuit een prachtige stelpboerderij in het Friese weidelandschap hoedt Chris de Jong zijn schapen. Deze geven een zuivere en zachte melk waarvan een milde traditionele schapenyoghurt wordt gemaakt.

Kijk “Bongastate"

Eerlijk een duurzame kaas. Kaas die weidevogels redt.

De koeien van onze boeren eten gewoon gras. De koeienmest wordt op het eigen land gebracht. Die weilanden worden niet meer omgeploegd. En het allermooiste, minstens 20% van hun grasland wordt met rust gelaten. Daar ontstaat vanzelf lekker rommelig biodivers kruidenrijk gras dat een schuilplaats biedt aan alle bedreigde weidevogels.

Kijk “De Fryske"

We houden van ons werk, onze dieren en onze omgeving. Wanneer we hier goed voor zorgen, zorgt dat voor de beste melk. En dat is weer de basis voor de lekkerste kaas. Daarom kiezen we elke dag voor duurzame oplossingen. Moderne apparaten stellen ons in staat op een slimme, milieuvriendelijke manier het onze koeien naar de zin te maken. Samen met onze ouderwetse passie voor het boerenleven is dat volgens ons de ideale combinatie.

Kijk “Kaas boerderij de Deelen"

Duurzaamheid bij Kaasboerderij De Gelder

Bij Kaasboerderij De Gelder staat duurzaamheid centraal. Wij produceren met respect voor mens, dier en milieu. Duurzaam, verantwoord en eerlijk – dat proef je in onze producten!

Kijk “Kaas boerderij de Gelder"

Van april tot oktober teelt Fryske Strawberries op duurzame wijze heerlijke aardbeien. Met hommelkasten voor bestuiving en natuurlijke bestrijdingsmiddelen wordt milieuvriendelijk gewerkt. Dankzij restwarmte van een naastgelegen bedrijf gebeurt de teelt grotendeels gasloos.

Kijk “Fryske strawberries"

Als ambachtelijke brood en banket bakker weten we als geen ander wat ambacht betekent en hoe dat moet smaken. Iedere ochtend maken we verse kwaliteitsproducten die met passie worden bereidt.

Kijk “Bakkerij van der Kloet"

Een mooie samenwerking tussen Bakkerij Van der Kloet, Bierbrouwerij het Brouwdok en Onder de Luifel. Het bierbostel van de brouwerij wordt verwerkt tot twee heerlijke broden: Brouwbrood Anijs, een knipoog naar het Fryske dûmke, en Brouwbrood Zeezout, een eerbetoon aan Cultureel erfgoed de Waddenzee.

Smaakvol, ambachtelijk vlees: dat is onze belofte. Als vleesgroothandel met een eigen, ambachtelijke horecaslagerij voorzien wij dagelijks restaurants, hotels en cateraars van het mooiste vlees, dat verwerkt wordt door onze eigen vakbekwame slagers.

Kijk “Krikke"

Kwaliteit visleverancier.

”We spelen in op seizoenen om zo de mooiste vis aan te bieden in het juiste seizoen. Hierbij kijken we naar duurzaamheid, dit vinden we belangrijk als bedrijf.

Kijk “Veltman vis"

Als horecagroothandel voelen wij ons sterk betrokken bij onze medewerkers, klanten en omgeving. Wij geloven dat we samen de wereld kunnen verbeteren door elke dag het beste uit onszelf te halen. Duurzaam ondernemen betekent voor ons transparante doelstellingen en het aanbieden van steeds betere producten.

We werken vanuit een intrinsieke motivatie aan duurzaamheidsonderwerpen. Niet omdat het moet, maar omdat we dat zelf willen en belangrijk vinden.  Sligro Food Group is een voorloper op het gebied van duurzaam transport.

Neem contact met ons op.

Onze website maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Klik op 'Ik ga akkoord' om toestemming te geven voor het plaatsen van cookies. Lees meer over cookies